به گزارش واحد اطلاع رسانی ستاد هماهنگی خدمات سفر، پوررنگ پورحسینی اظهار داشت: مازندران و گیلان واقعا از گردشگر اشباع شده اند.
وی در پاسخ به این پرسش که کدامیک از این دو استان از نظر جمعیت مازاد گردشگر وضعیت وخیم تری دارند، گفت: مازندران در حال انفجار است.
این کارشناس گردشگری فصول معتدل مثل بهار و پاییز را برای سفر به طبیعت ایران بسیار مناسب توصیف کرد و افزود: امسال بارش های خوبی داشتیم بنابراین بهار فصل مناسبی برای سفر به سراسر ایران است. بهار و پاییز به دلیل هوای معتدلی که دارند برای سفر مناسب هستند. ضمن آنکه تغییرات رنگ را در طول این دو فصل به خوبی می توان مشاهده کرد.
پورحسینی استان سمنان را هم مقصد مناسبی برای سفرهای نورزوی اعلام کرد و افزود: این استان بهشت تنوع زیستی کشور است. اماکن اقامتی در آن خیلی زیاد نیست ولی امکانات زیر ساختی عبوری خیلی خوبی دارد. چشمه علی دامغان کمی شلوغ می شود ولی برای سفر جای نسبتا مناسبی است.
وی با تاکید بر اینکه قصد ایجاد تراکم جمعیت در محیط های طبیعی کشور را نداریم، به طبیعت گردان پیشنهاد کرد که در فصول کم سفر از مناطق طبیعی کشور دیدن کنند.در گذشته حتی تورهای گردشگری هم عمده برنامه های خود را در فصول پر سفر متمرکز می کردند. اما خوشبختانه امروز این مشکل حل شده است.
این کارشناس طبیعت گردی گفت: شلوغی جاده، ترافیک زیاد و افزایش چند برابری هزینه ها مهمترین معضلات سفر در ایام نوروز یا فصول پر تراکم گردشگر است. با سفر در زمان های کم سفر، بهتر می توانید از مناظر طبیعی و تاریخی لذت ببرید.
پورحسینی درباره تاثیرات مخرب حضور گردشگران بر طبیعت بیان کرد: طبیعت گردان هیچ تاثیر مخرب غیر قابل برگشتی بر طبیعت ندارند. ضمن آنکه سیل جمعیت در محیط های مختلف را طبیعت گردی نمی دانیم.برای جلوگیری از تخریب سایت ها باید از خودمان شروع کنیم. متاسفانه همیشه دنبال مقصر می گردیم ولی واقعیت این است که خودمان مقصریم. مردم باید به سمت سفر مسئولانه بروند و رسانه ها کمک کنند که ذهنیت آنها تغییر کند.
این کارشناس طبیعت گردی تاکید کرد: مردم باید بدانند جاهایی که می روند متعلق به خودشان است. واقعا ارگان دولتی نباید در همه امور دخالت کند. دولت یک تسهیل گر، سیاستگذار و هماهنگ کننده است و مسئول رفتارهای زشت ما و پرتاب کردن زباله از پنجره ماشین به بیرون نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام استان های کشور زیرساخت های لازم نظیر کلبه های بوم گردی را برای طبیعت گردان دارد، گفت: در استان های سمنان، اصفهان، فارس و خراسان جنوبی تا حدودی این زیر ساخت ها ایجاد شده است. اما به دنبال توسعه یکباره کلبه های بوم گردی در کشور نیستیم.
انتهای پیام/